Pages

Rabu, 09 Februari 2011

NGELMU, ANGELE YEN DURUNG KETEMU

Lamun pada den antepi
Urip iku mung sakdermo nglakoni
Tan ono kang mesti disumelangi
Sumelangke urip morgo kurang ngimani
 


Becik podo den antepi
Opo kang dadi pinesti
Tan ono kang biso ngowahi
Mring kabehing kersaning Illahi
 

Kewajiaban urip iku mung laku
Ilmu iku tinemune soko laku
Ngelmu iku angele yen durung ketemu
Mulo lakonono najan nganti ing nagari tirai bambu
 

Lakune urip iku mawarni warni
Becik olo iku gumantung nggomu nglakoni
Laku becik yen nurut kersaning gusti
Laku olo morgo angkoro murko kang mbok turuti
 

Akeh bondo dadi karepmu neko neko
Duwe kuwoso nuwuhake angkoro murko
Luwih becik urip prasojo 
Legowo marang kang ono
 
Eling yusmamu soyo tuo
Gunakno tirahipun yuswo
Kanggo tumitah laku utomo
Dadi tuladanging poro putro










By : salam Rasa Asih

0 komentar:

Poskan Komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More